Förarintyg

Förkunskaper:
Inga
Kursavgift:
3 250:-
Kursmaterial:
650 kr (tillkommer)
Omfattning:
17,5 tim
Kurstider:
En kväll/vecka x7 kl.18:30-21
Antal deltagare:
8-18

Förarintyg ger grundläggande kunskaper i navigation, sjövett och säkerhet och ger dig rätt att få det kommande båtkörkortet. Målet är att du kan klara att hitta i skärgården, navigera och på ett säkert sätt göra turer, semestra, fiska och transportera dig med båt inomskärs. Intyget är frivilligt att ta för att framföra båtar med mindre än 12 meters längd och 4 meters bredd. Större fartyg än så kallas skepp och fordrar Kustskepparintyg. Kursen är teoretisk och innebär att du studerar och övar vid kurstillfällena samt har hemläxor.

I kursen Förarintyg ingår momenten:

Internationella sjövägsregler - Kap 3 i Sjötrafikförordningen - Sjölagen - Viktiga marina publikationer - Beteckningar och förkortningar i svenska sjökort - Utmärkningssystemet i svenska farvatten och sjömärken - Kompassen och andra nautiska hjälpmedel - Praktiskt sjökortsarbete - Metoder för navigering - Sjöräddning - Säkerhet sjömanskap - Miljö - Väder och vind - Sjukvård.
 Kursen avslutas med en examination för en auktoriserad provförättare från Nämnden för båtliv (NFB), Avgift 300 kr.

I samband med kursen ges du möjlighet att boka in dig för en separat båtpraktik (dagnavigation) där du får öva dina nya kunskaper till sjöss. Båtpraktiken är frivillig, omfattar fyra timmar och erbjuds till en kostnad av 495 kr.

Seglarakademins utbildningar ges i enligenhet med NFB:s anvisningar och ger dig ett formellt intyg för din kompetens inskrivet i NFB:s intygsbok vid avklarat prov. Avklarat prov för förarintyg visar att du har grundläggande teoretiska kunskaper att framföra en fritidsbåt inomskärs och i kustnära vatten.

För ytterligare information se : NFB:s hemsida

Kurstillfällen

Plats/Datum:
Lediga platser:
Ant. pers:

Stockholm

Förarintyg: Östermalm, Jensen Gymnasium Östra – sju torsdagar: 14/2 till 28/3
17 
Loading Uppdaterar varukorg...

Göteborg

Inga tillgängliga kurser för tillfället.

Malmö

Inga tillgängliga kurser för tillfället.